شما به‌راحتی و با کمترین مواد می‌توانید درست کردن ماست با شیر را در منزل امتحان کنید. البته می‌توانید موادی مثل خامه و نشاسته هم به ماست‌تان اضافه کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد. طرز تهیه ماست کشدار سفت خانگی را در این مطلب بخوانید.

yogurt - ماست

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جام‌جم آنلاین، ماست یکی از مفیدترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. اما تا به حال خودتان در منزل ماست خامه‌ای و کشدار و البته سفت درست کرده‌اید؟ درست کردن ماست در خانه یا به اصطلاح ماست‌بندی یکی از آسان‌ترین کارهاست. شما به راحتی و با کمترین مواد می‌توانید درست کردن ماست با شیر را در منزل امتحان کنید. البته می‌توانید موادی مثل خامه و نشاسته هم به ماست‌تان اضافه کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد. طرز تهیه ماست کشدار سفت خانگی با شیر، خامه یا نشاسته به علاوه علت نبستن ماست و ترفند کشدار شدن ماست و طرز تهیه ماست چکیده را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم

شیر محلی پرچرب: ۲ لیتر

ماست با کیفیت: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ماست در خانه

مرحله اول

ماستی که قرار است مایه شیر باشد را دو ساعت قبل از ماست زدن بیرون از یخچال نگه دارید تا هم دمای محیط شود. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید. از زمان به جوش آمدن شیر شعله گاز را ملایم کنید تا شیر به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. به این ترتیب هم میکروب‌های شیر از بین می‌روند و هم آب اضافی شیر تبخیر می‌شود. بعد از ۲۰ دقیقه شیر را در ظرفی بریزید که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید.

مرحله دوم

اجازه دهید شیر خنک شود. برای امتحان کردن اینکه شیر خنک شده یا نه انگشت در شیر بزنید و اگر انگشت نسوخت، ولی گرمای شیر را حس کردید یعنی دمایش برای ماست‌بندی آماده و مناسب است. با دماسنج هم می‌توانید دمای شیر را اندازه بگیرید. دمای ۴۲ الی ۴۵ درجه سانتی‌گراد مناسب است.

حالا ماستی که قرار است مایه ماست باشد و هم دمای محیط شده را در یک کاسه با مقداری شیر مخلوط کنید. وقتی ماست و شیر خوب با هم ترکیب و یکدست شدند آن را به شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله سوم

در ظرف را کیپ و محکم ببندید و با یک حوله یا پتوی تمیز کاملا ظرف را بپوشانید. بسته به گرمای محیط ۴ الی ۶ ساعت طول می‌کشد تا ماست به اصطلاح ببندد و خودش را بگیرد. بعد از اینکه ماست بسته شد ظرف ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا ماست هم سرد و هم سفت‌تر شود.

طرز تهیه ماست در خانه | چند ترفند ساده برای کشدار و سفت شدن ماست خانگی

فوت‌وفن‌های طرز تهیه ماست سفت خانگی و ماست خامه‌ای کشدار

برای درست کردن ماست خانگی به ازای هر لیتر شیر یک قاشق غذاخوری ماست به عنوان مایه ماست استفاده کنید.

مایه ماست حتما باید با دمای محیط برابر باشد.

برای درست کردن یک ماست سفت و خوب باید از مایه ماست سنتی و خانگی باکیفیت استفاده کنید.

به ازای هر یک لیتر شیر، یک قاشق غذاخوری مایه ماست به شیر اضافه کنید.

علت نبستن ماست اضافه کردن مقدار بیشتر ماست است. اگر مایه ماست از این مقدار بیشتر باشد ماست ترش و رقیق می‌شود و خودش را خوب نمی‌گیرد.

برای داشتن یک ماست خانگی سفت و پرچرب باید از شیر پرچرب استفاده کنید.

یک دلیل دیگر نبستن ماست داغ بودن شیر است. اگر شیر داغ باشد ماست شل و ترش می‌شود.

دمای ظرفی که شیر را برای درست کردن ماست داخل آن می‌ریزید باید هم دمای محیط باشد.

بهتر است ظرف ماست را لای حوله بپیچید و در یک جای گرم نگه دارید تا ماست ببندد. هر چه ظرف را گرم‌تر نگه دارید ماست زودتر می‌بندد و سفت می‌شود.

ظرف ماست را بعد از ۴ الی ۶ ساعت بدون تکان دادن به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.

طرز تهیه ماست در خانه | چند ترفند ساده برای کشدار و سفت شدن ماست خانگی

طرز تهیه ماست کشدار سفت خانگی با بافت خامه‌ای

طرز تهیه ماست کشدار با ماست میش است. اگر از شیر میش برای درست کردن ماست استفاده کنید ماست شما کشدار می‌شود.

طرز تهیه ماست با خامه مثل ماست یونانی هم مرسوم است که در این صورت ماست خامه‌ای خواهید داشت. برای درست کردن ماست خامه‌ای به ازای هر یک لیتر شیر ۳ قاشق غذاخوری خامه صبحانه نیاز داریم. خامه صبحانه را با مایه ماست و مقداری شیر به همان ترتیب با هم ترکیب کنید و به شیر اضافه کنید و هم بزنید و همان پروسه بالا را برای درست کردن ماست ادامه دهید.

طرز تهیه ماست سفت با نشاسته

طرز تهیه ماست با نشاسته هم مرسوم است که ماست را کشدار و خوشمزه می‌کند. می‌توانید به ماست خامه‌ای نشاسته هم اضافه کنید. به این ترتیب علاوه بر ۳ قاشق غذاخوری خامه صبحانه، یک قاشق مرباخوری سر پر نشاسته آسیاب شده هم به خامه و شیر و ماست اضافه کنید، هم بزنید و سپس به شیر اضافه کنید.

طبع ماست چکیده سرد است. به همین خاطر معمولا ماست یا ماست چکیده را با موسیر میل می‌کنند.نوش جان 

کد خبر 640691

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • صهبا IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
    19 7
    خب من یه تجربه خوب دارم که خودم بهش رسیدم... از ماست چکیده شور مثل زنجان استفاده کردم... قبل از اینکه شیر سرش ببنده وقت جوشیدن نمک اضافه کردن و بعد چند دقیقه جوشید... کش میاد خیلی دوام داره اصلا ترش نمیشه اگه دماش داغ نباشه و واقعا ماست خوبیه...
  • مسعود IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
    13 6
    ممنون مفید بود
  • ناشناس IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۱
    11 4
    من شیر گاو میش راگذارم خوب بجوشد وکمی هم به ان شیر گاو مخلوط میکنم مثلا برای دو گیلو شیر گاو میش یک کیلو شیر کاو ،بعدا وقتی گذاشتم خنک شد طوری باشه که انگشت نسوزه ،سه قاشق به ان ماست می زنم خیلی ماست خوش مزه وطعم دار می شه یک بار به امتحانش می ارزه ودر ضمن درجای گرم گذاشته خوب روش و باپتو بپوشانید
  • سمیرا IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
    10 4
    ممنون مفید بود
  • عنایت الله بصیر DE ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
    4 2
    میش =ماده پیر .... ز روی دندان معلوم است. ... اول. که ماست نبوده. چه جورساخته اند؟
  • سیده نعنا کریمی چشمه گل IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
    7 4
    با سلام می خوام ی پوست خوب شفاف داشتبوم بدون چروک از یاسوج
    • جواد IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
      3 3
      سلام با استفاده از گیاه پنیرک هم میشه درست کرد بجای مایه استفاده کنید
  • باعرض سلام استفاده کردم عباس مقیم کویت KW ۰۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۳
    2 5
    بسیار متشکر استفاده کردم
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
    1 0
    آیا اضافه کردن نمک به شیر ،شیر نمی برد ؟
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    2 0
    این همه تبلیغ برای چه؟